Spring til indhold

Nordisk energimission i Elfenbenskysten

03.11.2015  14:03
Nordiske energivirksomheder og afrikanske finansielle institutter mødes i Elfenbenskystens største by, Abidjan, for at diskutere Afrikas fremtidige energiforsyning.

""

En delegation af virksomheder med tilknytning til Danmark, Norge, Finlands, Ghana og Elfenbenskysten indleder i dag et tre dages seminar i Abidjan. På programmet er fremtidens energiudfordringer og muligheder i Afrika. Delegationen er på i alt 20 deltagere, der repræsenterer mere end 15 virksomheder og organisationer inden for energisektoren. Virksomheder som Kamstrup, BWE, BWSC, IFU, Enviscan, COWI, og Danish Gateway er blandt de deltagende virksomheder.

Det er den kraftige vækst i Afrika, og dermed stigende efterspørgsel på strøm, der er baggrunden for besøget i Abidjan. Energisektoren i Afrika er ikke vokset med samme hastighed som den voksende befolkning i regionen, og da Afrika i forvejen er underforsynet med strøm og under halvdelen af befolkningen lever uden adgang til en stabil energikilde, står man med en kæmpe udfordring med at skaffe energi nok i fremtiden.     

Programmet i Abidjan inkluderer besøg til flere energianlæg, såsom CIPREL raffinaderiet, Akouedo Biogas, Azito Thermal Power Plant og SOLIBRA/Carlsberg bryggeriet. Yderligere giver Mærsk Line mulighed for at se nærmere på infrastrukturen, når de sejler delegationen op ad Ebrié-lagunen i Abidjan.

I dag indledes seminaret med en lang række præsentationer og diskussioner omkring energiforsyningen i Afrika. Blandt andre vil den Afrikanske Udviklingsbank, United States Agency for International Development, den Afrikanske Garantifund, Investeringsfonden for udviklingslande og den Vestafrikanske Udviklingsbank samt ambassadøren for Indien holde taler og fremlægge præsentationer.

Seminaret i Abidjan finder sted 3. – 5. november og er fuldt finansieret af deltagerne selv. Læs hele programmet for besøget her.

Det er den danske ambassade i Accra i samarbejdet den Afrikanske Udviklingsbank (AfDB) og det ivorianske Center for Promoveringer af Investeringer i Elfenbenskysten (CEPICI), der har arrangeret seminaret i Abidjan, og som står i spidsen for delegationen.


Yderligere information

Jacob Kahl Jepsen
Commercial attaché 
Den danske ambassade i Accra
Tlf.:  +233 (0) 244 320 831
E-mail: jajeps@um.dk